Malaysia Videography Malaysia Videography

Welcome 2014

Imagine ~ Life is like many stairs!!

Good Bye 2013!! ~ Welcome 2014.

Asam Pedas Daun Kesum Ikan Duri


Asam Pedas Daun Kesum Ikan Duri
Masakan Istimewa dari Dapur Anita Mes

BEAUTIFUL FANTASY








BEAUTIFUL FANTASY - FOTOSHOOT BERTEMAKAN FANTASI
BERSAMA AND BEAUTY ART TEAM DI TAMAN SAUJANA HIJAU, PUTRAJAYA

Team 1 - Mua : Leiyza Make Up
Talent - Salina Lena

Team 2 - Mua : Azieza Mukri
Talent - Adiwati Mohd Nadzir, Bell Doly, Nashzriq Salleh & Adzim Yahaya

Team 3 - Mua : Farisha Husain
Talent - Nurul Ain Azmi, Eyra Kyra II & Muhamad Fitri Bin Isa

Team 4 - Mua : Ain Aiman
Talent - Yard Yarzlil, Ashley Leesa, Syasha Rashid & Afie Firdaus

Team 5 - Mua : D'azie Aga
Talent - Yuen Rin, Eva Ching & Nurdanina Fasha

Terima kasih buat Semua Photographer dan Talent yang sudi Hadir dan memeriahkan lagi fotoshoot yang bertemakan Fantasi bersama ABA Team

Dan terima kasih juga kepada semua MUA yang bekerja keras dan melakukan tugasan yang terbaik dalam menjayakan tema Fantasi yang agak mencabar ini..

[And Beauty Art Team]

Event Coordinator : Azieza Mukri &; Yusz Alam Sengketa
Technical Assistants / Lighting : Anita Mes
Film, Art Direction & Styling : Yusz Alam Sengketa [Realcapturestudio]
Videography / Editor : Ah Meng

Produced by CROME ART PRODUCTION
Email : cromeartproduction@gmail.com


Trouble Is a Friend - Lenka [Parody] Myeza




Trouble Is a Friend - Lenka [Parody] MyeZa

Film, Art Direction & Styling by Ah Meng
Title Song : Trouble is a Friend
Artist : Lenka
Parody/Miming : Myeza
Location : Hutan Simpan Leban Condong, Pantai Bernas & Kg Lanjut Rompin, Pahang
Lighting : Fazizi Fauzi
Director : Anita
Cameraman & Editor : Ah Meng
Duration : 3.37 Minutes

Produced by CROME ART PRODUCTION
Email : cromeartproduction@gmail.com

*Ps : Video Klip Ini dibuat Hanya Untuk Hiburan Sahaja.. Harap Maaf..

Sayang - Shae [Parody] Mya & Miza




Sayang - Shae [Parody] Mya & Miza

Film, Art Direction & Styling by Ah Meng
Tajuk Lagu : Sayang
Penyanyi Asal : Shae
Parody/Miming : Mya &; Miza
Lokasi : Pantai Bernas, Rompin, Pahang & Pavilion Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Pembantu Teknik & Idea : Anita Mes
Jurukamera & Suntingan : Ah Meng
Durasi : 3.47 Minit

Terbitan CROME ART PRODUCTION
Email : cromeartproduction@gmail.com

*Ps : Video Klip Ini dibuat Hanya Untuk Hiburan Sahaja.. Harap Maaf..

Time Lapse - Tower of Dreams

My first attempt using Time Lapse from DSLR
Equipments : Canon 60D & Phottix TR-90
Title : Tower of Dreams
Song : Stefanos
Location : Penyabung Beach, Endau Johor, Kuala Rompin, Pahang, Muadzam Shah, Pahang & Bukit Ibam, Pahang. Malaysia.
Asst. : Cupot Hero
Videography & Edited : Ah Meng
Produced by CROME ART PRODUCTION

Teknik TimeLapse ini adalah pengalaman pertama dan baru bagi aku dalam memperbagaikan penggunaan Kamera DSLR ini. Untuk percubaan yang pertama ini banyaklah dugaan dan cabaran yang telah aku lalui sepanjang aku mempelajari dan mencari teknik-teknik cara guna untuk mengendalikan TimeLapse ini.

TimeLapse yang aku gunakan kali ini adalah dari Kamera DSLR Canon 60D (Kamera Digital). Apa yang diperlukan adalah aku harus memastikan kedudukan kamera dan tripot dalam kedudukan yang betul dan akan merakam gambar tersebut secara berulang-ulang pada lokasi yang sama dalam satu masa.. Kepingan gambar ini (JPEG) setelah diambil kadangkala mencecah sehingga 1000 keping adakala hingga ke 2000 keping dan disusun secara outomatik (Image Sequence) didalam proses Video Editing dan Durasinya (Masa) mengikut jumlah pada kepingan gambar (JPEG) yang telah diambil. Setiap tangkapan gambar aku setkan 5 saat untuk satu gambar dan aku biarkan ia bekerja (Capture) mengikut jam yang aku kehendaki.

Ianya amatlah rumit berbanding mengambil video yang biasa aku buat..  dengan berbekalkan kamera Canon 60D dan Phottix TR-90 ini aku cuba gagahi untuk mencapai matlamat untuk menjadikan apa yang aku impikan menjadi kenyataan.. Alhamdulillah berkat sokongan dan perkongsiaan ilmu Fotografi dari rakan-rakan sepejuangan.. membuatkan aku bertambah bersemangat untuk ber 'TimeLapse'..

Cabaran yang paling rumit adalah untuk mencari lokasi matahari terbit (Sunrise) seawal 6.00 pagi.. kadangkala aku tersasar arah walaupun berpandukan penunjuk kompas ditangan.. Setting pada kamera mestilah tepat dan betul untuk pastikan cahaya yang masuk didalam kamera stabil sehingga matahari terbit.. Selain itu angle dan pemilihan lokasi (Tempat) yang terbaik pun penting untuk menjadikan gambar yang ambil itu cantek dan menarik.

Berbeza dengan matahari terbenam (Sunset) ianya agak mudah untuk mengagak dimana matahari tersebut akan jatuh dan setting pada kamera pun agak senang.
Cuma video yang aku paparkan disini masih banyak kekurangan dan aku masih belum berpuashati kerana masih belum mencapai apa yang aku inginkan. Ini mungkin kerana cuaca (musim tengkujuh) sekarang ni belum mengizinkan aku mendapatkan pemandangan yang lebih cantek lagi..

Wassalam - Ah Meng

Faces

Faces 16


Faces 15 Faces 14 Faces 13 Faces 12 Faces 11 Faces 10 Faces 09 Faces 08 Faces 07 Faces 06 Faces 05 Faces 04 Faces 03 Faces 02 Faces 01

Santun Berpesan - Castury Feat. Ayati Tasrip

Santun Berpesan - Castury Feat. Ayati Tasrip
Artis : Ayati Tasrip, Hafiez, Azim & Fetri
Pelakon : Anum Junyda
Penerbit Eksekutif : Abdul Halim Abd Hamid
Lagu : Adi Akmal
Lirik : Muhammad Devotees
(Allkind Music Entertainment / Universal Music Publishing)

Blog Castury : casturysyurgawi.blogspot.com/
FanPage : facebook.com/pages/Castury/205180919433

Top 5 Anugerah Industi Muzik Ke-18 Tahun 2011
(Lagu Pop Etnik Terbaik)

blog : cromeartproduction.blogspot.com/
vimeo : vimeo.com/cromeartproduction
fan club : facebook.com/cromeartproduction

Videography & Edited : Ah Meng
Produced by CROME ART PRODUCTION
Email : crome_art@yahoo.com

CROME ART PRODUCTION VIDEO COLLECTION'S

Wedding Highlight Helmi ♥♡ Suzani



Wedding Highlight Helmi ♥♡ Suzani
Song : Baldu Biru - Awie & Ella
Location : Sungai Petani
Duration : 5.00 Minutes

Videography & Edited : Ah Meng
Produced by CROME ART PRODUCTION
Email : crome_art@yahoo.com

Kasih Tak Sudah - A.Zamrie



Kasih Tak Sudah - A.Zamrie
(A.Ramlie &The Rythmn Boys,S'pore 1966)

Muzik Iringan : Band ZZXPREZZ 2
Nyanyian : A.Zamrie
Lead Gitar : Zul
Gitar Utama : M.Yusof
Gitar Bass : Ezy
Drum : M.Yusri
Keyboards : Jasni
Lead Gitar : Yazid (Undangan)

Untuk Sebarang Pertanyaan Hubungi 012-2715086 (Zul)

Videography & Edited : Ah Meng
Produced by CROME ART PRODUCTION

Kunci Rasa - Nasrullah Napi [Official Music Video]






Kunci Rasa - Nasrullah Napi

Inspirasi yang terbina
persepsi di istana,
semarak bahagia agar damai
ikatan tersedia

Belajarlah urusan suci
Fahami perasaan terkunci
agar disenangi
kita kan sentiasa dirahmati

(c/o))
Bahtera yang dikemudi
Penat lelah kita mengharungi
jangan lah di biar ia pergi

(Verse 2)
Indah bulan cahaya damai
Kerlipan bintang yang menari
Wujudlah cinta disemai
Di kau permata yang dicari

Belajarlah urusan suci
Fahami perasaan terkunci
agar disenangi
kita kan sentiasa dirahmati

(C/O)
Bahtera yang dikemudi
Penat lelah kita mengharungi
jangan lah di biar ia pergi
Diri mu tak rela ku sakiti
Dirimu yang kekal di hati ini
Berdua cuba melengkapi..



Title : Kunci Rasa
Song & Lyric : Nasrullah Napi
Vocalist : Nasrullah Napi
Drummer & Guitar : Antok Faan Mustafa
Behind The Scene : Rahmat Basri
Videography & Edited : Ah Meng
Produced by CROME ART PRODUCTION