Cinta Arjuna from Ah Meng on Vimeo.Adakalanya Cinta tidak perlu dicari.. Cinta akan berputik dengan sendirinya.. Dan muncul dengan sendirinya.. Cinta yang suci adalah pegorbanan, kesetiaan, ketulusan dan kepercayaan dalam membina kasih sayang.. Cinta tidak boleh dijual beli kerana Cinta itu terlalu indah dan amat berharga sekali.. Bukan muda...h untuk mencari Cinta yang sejati.. Kekuatan Cinta terletak pada pegangan janji yang teguh.. Berputiknya Cinta biasanya terbit dari pandangan Mata.. Suara.. Perlakuan.. Pernafasan ataupun Pendengaran.. Boleh dikatakan segala pancaindera manusia yang diciptakan oleh Tuhan kearah atau menuju kepada Cinta.. Debaran Cinta amat hebat kadangkala boleh membawa malapetaka kepada mereka yang bercinta jika tidak pandai menjaganya..

Hanya Cinta kepada Allah S.W.T sahajalah yang banyak memberi ketenangan jiwa dan kesejahteraan yang Abadi..

Sinopsis : Arjuna adalah seorang permuda kampung yang sanggup berjalan selama lapan purnama (bulan) untuk mencari Cinta sejati.. Beliau sanggup meredah Hutan, Laut Samudera, Sungai dan mendaki Gunung untuk mencari Cinta kerana nasibnya sebelum ini selalunya gagal dan hampa begitu sahaja.. Akan tetapi Arjuna tidak putus asa.. beliau akan sedaya upaya teruskan usahanya itu sehingga berjaya.. adakah beliau akan berjaya?

Terima kasih buat saudara Bishrul Haffi yang merealisasikan impian aku selama ini kerana menyediakan prop Cinta yang puas aku cari tak jumpa.. dan terima kasih juga buat Saudara Azhar yang bagi pinjam tanah kosong kat belakang rumah tuan untuk sessi pengambaran ini... Sekalung budi juga buat Cupot Hero (Mat Cupot) yang berkerja
keras berlakon dan beraksi walaupun tak tahu hala tuju sebenar video ini.. hanya disuruh belakon aje tanpa tahu jalan cerita sebenarnya.. untuk merealisasikan hajat aku untuk pengambaran ini..
tak lupa juga Saudara Ajis (Orang Asli Gadak) yang sanggup meminjamkan perahu (Jalur)..hahahaha.. Terima kasih semua.

Ps : Video Klip Ini hanya untuk suka-suka sahaja tidak lebih dari itu.. terima kasih pada Dewa 19 yang mencipta & menyanyikan lagu ini..

Tajuk : Cinta Arjuna
Lagu : Arjuna - Dewa 19
Model : Cupot Hero (Mat Cupot)
Pembantu Teknik : Anita
Prop Cinta/Fotografi : Bishrul Haffi
Fotografi : Azhar Jusoh
Durasi : 6.53 Minit
Lokasi : Pantai Hiburan Rompin, Pahang,Belakang Rumah Azhar, Perkampungan Orang Asli Gadak dan Sungai Aur, Bukit Ibam, Pahang.
Videografi/Suntingan : Ah Meng
Terbitan Crome Art Production
Email : crome_art@yahoo.com

No comments:

Post a Comment